menu

Vakcollege Rijnmond

Rijnmond is letterlijk afgeleid van de monding van de rivier de Rijn. Het zoete water gaat over in zout water door de sluis in de Watering in Katwijk. De sluis staat voor de overgang van kind naar jong volwassene. De sluis staat daarnaast ook voor vakmanschap en techniek. De sluis staat hiervoor symbool in ons logo.

Groen

Wist je dat …

— alle leerlingen uit klas 1 meedoen met het project Plastic uit de zee van grondstofjutters.nl?

… wij het drinken van kraanwater stimuleren en we daarom speciaal voor jou een watertappunt in de aula hebben?

…. Ons afval gescheiden wordt?

… de leerlingen in jaar 3 kunnen kiezen voor het keuzeprofiel vormgeving, design en duurzaamheid?

… er 794 zonnepanelen op het dak van Vakcollege Rijnmond liggen?

… de installateur van de zonnepanelen ook gastlessen geeft?

… wij een kleine windmolen ons dak hebben die we gebruiken tijdens de lessen?

… je les krijgt in het gebruik van windmolens en het lezen van de bijbehorden systemen?

 

Zo proberen wij ons steentje bij te dragen om ook voor de toekomstige leerlingen de wereld leefbaar te houden.

Goede doelen

Maatschappelijk betrokken zijn en inzetten voor goede doelen staat bij ons hoog op de agenda. Elk jaar kiezen we voor een goed doel waar we ons met de hele school voor inzetten. Daarnaast zijn er diverse kleinere acties en initiatieven die door klassen of vakken worden georganiseerd zoals: taarten bakken voor de voedselbank, meedoen als vrijwilligers bij de rolstoel3daagse en activiteiten organiseren in verpleegtehuizen.

Super Heroes

Bij ons op school werken verschillende collega’s waar je straks mee te maken krijgt, meer dan dat je nu op je basisschool hebt. Daarom leggen we het graag even aan je uit.

Schoolleiding

Op Vakcollege Rijnmond bestaat de schoolleiding uit:

De heer E. Hazenoot              Directeur Vakcollege Rijnmond

Mevrouw E. van Rooijen        Adjunct-directeur 

Mevrouw S. de Regt           Adjunct-directeur

Coördinatoren

Bij ons school hebben we ook coördinatoren, dit zijn:

Mevrouw A. de Jager             Klas 1

Mevrouw M. Jansen               Klas 2

De heer M. Remmelzwaal      Klas 3 en 4

Deze coördinatoren zijn jouw aanspreekpunt als je er met je mentor niet uitkomt. En natuurlijk regelen zij ook van alles

Docenten

Je hebt op Vakcollege Rijnmond per dag meerdere docenten. Dat is natuurlijk anders dan op je basisschool. Maar het heeft ook echt wel voordelen: als je hem of haar even zat bent hoef je er maar 1 uurtje naar te luisteren 😉

Andere medewerkers

De conciërge is echt heel handig om te kennen, want deze weet echt alles. Als je te laat bent, moet je je daar melden, maar ook als je iets kwijt bent kun je bij de conciërge terecht. En voor de brokkenpiloten… EHBO vind je ook bij de conciërge!

In de kantine werken collega’s die voor jou de lekkerste broodjes, tosti’s en soepen maken. Iedere pauze kun je bij hen ook lunch kopen, dit kan met contant geld en met je pinpas.

Ook de schoonmaak is iedere dag aanwezig. Ze zijn er om de lokalen, gangen en toiletten netjes schoon te maken. Maar natuurlijk niet om jouw troep op te ruimen 😉 dus wees een beetje aardig voor ze, dat verdienen ze!

Raden

Jij mag meepraten op Vakcollege Rijnmond. We hebben namelijk een leerlingenraad die een aantal keer per jaar bij elkaar komt en ook overleg heeft met iemand van de schoolleiding. In dat overleg wordt er serieus naar jullie geluisterd, want de school is er voor jullie dus wij horen graag hoe we dat nog beter en leuker kunnen maken.

En als je ouders ook graag mee willen denken, daar hebben we een ouderraad voor. Ook zij zijn er om voor jouw belangen op te komen. Ze zijn er trouwens ook op de Open Dag dus als je vragen wilt stellen aan iemand die onafhankelijk is dan kan dat op de Open Dag!

Christelijke school

Wij zijn een christelijke school. Dat merk je, omdat we dagopeningen doen tijdens het eerste lesuur, we er bij het vak Godsdienst bij stilstaan en we vieren de christelijke feesten. Maar waar het met name uit blijkt is de manier waarop we dagelijks met elkaar omgaan. We hebben respect voor elkaar en daarom zijn anders gelovigen ook van harte welkom.

Stichting Andreas College

Vakcollege Rijnmond is een van de scholen van Stichting Andreas College. De andere scholen zijn Limes Praktijkonderwijs en Pieter Groen. Op iedere school wordt een ander niveau onderwijs gegeven, maar we horen dus wel allemaal bij dezelfde stichting.

In de praktijk merk jij daar eigenlijk niets van. Maar er zijn bijvoorbeeld collega’s die voor alle scholen werken en niet alleen voor Vakcollege Rijnmond.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze school en over ons onderwijs? Neem dan gerust contact met ons op via info@vakcollegerijnmond.nl of kom langs op onze Open Dag of de informatieavond.