menu

leuk

Naast de gewone lessen zijn er op Vakcollege Rijnmond ook heel veel leuke dingen te doen! Sporten, feesten en excursies er is voor iedereen iets…  

SKI 123

Digitale brochure Ski

Op Vakcollege Rijnmond kun je mee doen aan SKI123. In klas 1 en 2 kun je skilessen volgen bij SnowWorld. Een activiteit waar ook onze sportieve docenten ieder jaar erg naar uit kijken!

Rollend Rijnmond

Ieder jaar organiseren de leerlingen uit klas 2 Rollend Rijnmond. Dit is een soort festival op ons terrein waar geld wordt opgehaald voor een goed doel. Het is een groot project en iedere leerling kan zich inschrijven om het stukje te organiseren waar zijn/haar talenten liggen. Dus wil je helpen in de catering, de versiering, de opbouw of juist de PR regelen? Dat kan in dit project. En het leuke is dat het plaats vindt in onze binnentuin en je familie, omwonenden en alle collega’s welkom zijn.

Excursies

In het tweede jaar ga je op kamp. Ergens in Nederland ga je zwemmen, paardrijden, boomklimmen, waterskiën en bowlen, er zit altijd wel iets bij wat je leuk vindt. In jaar 3 ga je nog een keer! Maar dan kun je ook voor het buitenland kiezen, ga jij voor Disneyland, Engeland of blijf je liever in Nederland? Jij mag kiezen.

De kwakel

In jaar 2 ga je naar de Kwakel. Daar ga je poldersporten: Tussen de koeien, weilanden en sloten leer je klasgenootjes en docenten nog beter kennen. Wij zijn benieuwd of jij met je groepje het eind van het spectaculaire hindernisparcours haalt…

Party

Bij ons op school is er een speciale feestcommissie. Onder leiding van mevrouw Sneijders en mevrouw Maltha organiseren leerlingen schoolfeesten. Een gala, een glow-in-the-dark-feestje en een pyjama-party waren de thema’s uit afgelopen jaren. Welk thema zullen ze voor jou bedenken komend jaar?

Rijnmond MakerSpace

Video afspelen

Misschien ben je er met je klas al geweest, maar Vakcollege Rijnmond heeft sinds 2019 een MakerSpace. Dit is een speciaal ingerichte ruimte waar je kunt werken met de nieuwste technieken: 3D printers, lasersnijders, robots, plotters.. het staat er allemaal! Hoe gaaf is het om je eigen ontwerp te maken en deze ook te kunnen maken?!

Waarom?

Alle lessen worden bij ons goed voorbereid. We houden daarbij rekening met de wettelijke eisen die de regering stelt, maar overleggen ook veel met vervolgopleidingen in het MBO en ook met werkgevers in de regio. We willen jullie namelijk goed voorbereiden op je toekomstige baan. Klinkt nog ver weg toch? Maar als je nu bijvoorbeeld al de basis leert hoe je een 3D ontwerp kunt maken, misschien print jij dan later wel de protheses voor patiënten in een ziekenhuis.

Wat doe je daar?

In de Rijnmond MakerSpace ga je echt iets maken, van ontwerp tot fabricage. En dat met de nieuwste technieken. Onze docenten begeleiden het proces, maar het idee en de creativiteit moet uit jou komen.

Voor wie?

De Rijnmond MakerSpace is onderdeel van vakroute Techniek. Je krijgt daar een aantal keer per jaar les. Daarnaast mag je, in overleg met de docenten, ook buiten schooltijden in de Rijnmond MakerSpace werken. Twee dagdelen per week is de ruimte gereserveerd voor de basisscholen. De leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen uit de regio mogen samen met hun juf/meester langskomen om een les te volgen bij onze docenten.

Zit je nu in groep 7 of 8? Vraag dan of je jouw juf of meester jullie klas ook opgeeft en wie weet zien we je dan dit jaar al in onze Rijnmond MakerSpace!

Chromebook

Wij werken namelijk tijdens de lessen met je handen, boeken en op een Chromebook. Zo maken we ook de theorievakken een beetje leuker, want oefenen voor bijvoorbeeld je toets bij Godsdienst is toch veel leuker als quiz in Kahoot! dan een toets op papier?

Voorbeelden van leuke apps die je alvast kunt gebruiken: Snappet, Kahoot, Quarks Galaxy, Quick Math, Ik hou van Holland, Planetenreis, Trivia Crack

Projecten

Ieder jaar doe je mee met een project, zoals bijvoorbeeld het project ‘Plastic in de Zee’. Hierbij moet je in een groepje een idee bedenken hoe we de zee schoon kunnen houden. Ook ga je met je klas echt naar strand voor een praktische opdracht.

Social media

Wij vinden het leuk om jou en je familie op de hoogte te houden van alles wat er op school gebeurd. Daarom maken we regelmatig foto’s en filmpjes tijdens lessen en leuke activiteiten. Deze gebruiken we om op onze social media te plaatsen. We hebben een eigen Instagram en Facebookpagina en vinden het superleuk als je ons volgt!  

Open podium

Er wordt jaarlijks een open podium georganiseerd. Leerlingen en docenten kunnen zich opgeven om bijvoorbeeld te zingen of een googheltruc te doen. Samen zetten ze ieder jaar een spetterende show neer waar je familie natuurlijk ook van harte welkom is!

Meer weten?

Wil je meer weten over onze school en over ons onderwijs? Neem dan gerust contact met ons op via info@vakcollegerijnmond.nl of kom langs op onze Open Dag of de informatieavond.