menu

Leren in de praktijk

Leren door doen

Op Vakcollege Rijnmond draait echt alles om ‘DOEN’. Wij zien dat onze leerlingen, en jij dus waarschijnlijk ook, veel makkelijker leren door het te doen. Minder boeken, meer praktijk. Onze school heeft de mooiste praktijklokalen met in de technieklokalen echte grote machines en gereedschap en bij zorg hebben we eigen beautysalon. Je hebt minimaal 8 uur per week praktijklessen in je rooster staan, voldoende afwisseling dus. Bij de theorievakken proberen we je ook zoveel mogelijk zelf aan de slag te laten gaan, want leren door doen is echt waar wij voor staan. En onthoud ook, we leren door te doen dus niet alleen het eindresultaat telt, maar ook hoe hard je gewerkt hebt, wat je inzet was en hoe enthousiast je bent.

Samenwerken

Op Vakcollege Rijnmond leiden we je op voor de toekomst. Dat klinkt wat ver weg en abstract, maar wat we ermee bedoelen is dat we regelmatig overleg hebben met vervolgopleidingen in het mbo, maar ook met het bedrijfsleven in onze regio. Zij hebben het beste zicht op de banen die er de toekomst zijn. En daar willen we je op voorbereiden, op een gave baan waar je met plezier aan het werk gaat.

Om jou te laten zien hoe het kan zijn om met plezier naar je werk te gaan, hebben we verschillende samenwerkingen:

Gastlessen

Bij verschillende vakken worden in het jaar ook gastlessen gegeven door mensen uit het bedrijfsleven. Zo komt defensie langs bij het keuzeprofiel Geüniformeerde dienstverlening & veiligheid en komt er een jachtbouwer langs bij techniek.

Stage

In leerjaar vier ga je op snuffelstage. Eén dag per week ga je meewerken bij een bedrijf uit de regio. Jij mag het bedrijf zelf uitzoeken, maar deze moet wel aansluiten bij het profiel wat je gekozen hebt.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze school en over ons onderwijs? Neem dan gerust contact met ons op via info@vakcollegerijnmond.nl of kom langs op onze Open Dag of de informatieavond.