menu

Introductieperiode

Introductie- periode

De zomervakantie is voorbij, je gaat eindelijk beginnen op de middelbare school. Het kan zijn dat je wat zenuwachtig bent, het is tenslotte echt wel een grote stap nadat je 8 jaar op dezelfde school en in de dezelfde klas hebt gezeten. Nieuwe klasgenootjes, wisselende docenten en lokalen…. Maar wij willen graag dat jij het naar je zin hebt op onze school en daarom willen we ook dat jij niet zenuwachtig bent. Hoe we dat doen? Onder andere hierdoor:

Introductiemiddag

Nog voor de zomervakantie ontvang je een uitnodiging voor de kennismakingsmiddag in juni. Tijdens deze dag maak jij alvast kennis met je klasgenootjes. Je ontdekt al een beetje hoe de school in elkaar zit en welke docenten je krijgt. Ook wordt het lezen van het rooster uitgelegd en wordt er al iets verteld over de eerste week na de vakantie: de introductieweek.

Introductieweek

De introductieweek is de eerste week na de zomervakantie. Deze week leer je je klasgenootjes en de school echt kennen. Zo leer je door middel van een speurtocht waar alle lokalen zijn, ga je met je hele klas sporten, leren we je alles over het rooster, haal je je boeken op en ontvang je je Chromebook. Een leuk begin van een geweldig schooljaar!

De eerste weken op een nieuwe school, en dan ook nog een middelbare school, daar moet iedereen aan wennen. Jij dus vast ook. Maar dat geeft niets, daar houden we rekening mee. Zo zorgen we ervoor dat je niet gelijk bedolven wordt onder huiswerk, maar bouwen we dit rustig op. Ook krijg je niet gelijk allemaal toetsen aan het begin van je eerste jaar. Zo kun je eerst even rustig wennen alle nieuwe dingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze school en over ons onderwijs? Neem dan gerust contact met ons op via info@vakcollegerijnmond.nl of kom langs op onze Open Dag of de informatieavond.